صفحه ی اصلی
Home Pageتالار گفتمان
Forumتبلیغات
ADSتماس با ما
Contact Usفروشگاه شارژ
Charge Shop
نویسنده: استاد جلال الدین همایی
تاریخ نشر: سال ۱۳۶۰ – چاپ سوم
تعداد صفحات: ۲۵۴ صفحه
حجم: ۱۱ مگابایت
بیوگرافی تویسنده در ادامه مطلب
بیوگرافی استاد جلال الدین همایی:
جلال الدین همایی در خانوادهای اهل ادب در اصفهان و محله قدیمی پاقلعه (از محلات جنوب شرقی قدیم اصفهان) متولد شد. پدر جلالالدین همایی، میرزاابوالقاسم محمدنصیر فرزند همای شیرازی بود. نخستین معلمان همایی پدر و مادرش بودند. وی مقدمات فارسی و عربی را نزد پدر و عموی خود آموخت. بنا به گفته خود همایی در شرح حالی از خود وی نحوه صحیح خواندن آیات قرآن و ابیات حافظ و سعدی را از مادر و پدر خود در دوران کودکی فراگرفته است.
وی به مدرسه حقایق در محله مشیر یخچال و سپس به مدرسه قدسیه در محله درب امام اصفهان راه مییابد و مقدمات ریاضیات و علوم صرف و نحو عربی را یاد میگیرد. سپس به اقامتی بیست ساله در نیمور (نیمآورد) در جهت طلبگی در حضور افرادی چون آقا شیخ علی یزدی، آقا سیدمحمدکاظم کرونی اصفهانی و آقا سیدمهدی درچهای، دست میزند و به فقیهی صاحب اجازه بدل میشود. گفتنی است که در این دورهٔ بیستساله، علاوه بر افزایش سطح علمی، به واسطه سختیها و مشقاتی که در اثر زندگی همراه با تنگدستی برایش پیش میآید، او به فردی مهذّب و سادهزیست و متواضع بدل میشود. در سالهای بعد، همین دوره است که به کمک او میآید و به مدت ۱۲ سال به تدریس درس فقه در دورههای لیسانس و فوق لیسانس دانشکده حقوق دانشگاه تهران میپردازد. و نیز اثرات همین دوره است که بعدها منجر به تالیف «غزالی نامه» در شرح و توصیف احوال امام محمد غزالی از زبان همایی میشود.
در اواسط دوران تحصیل به جهت نیاز مالی و به جهت علاقه درونی همایی روی به تدریس میآورد و تا سال ۱۳۰۸ مرتضی اردکانی و جعفر آلابراهیم دهکردی را تربیت میکند. سپس به دعوت ضیاءالدین جناب در پی تاسیس مدرسه متوسطه اصفهان، به تدریس دروس فقه و فلسفه و عربی در مقطع دوم دبیرستان میپردازد و شاگردانی چون تقی فاطمی (استاد نامدار ریاضی)، محمد نصیری (رئیس سابق دانشکده حقوق)، کمال الدین جناب (استاد فیزیک) و حسین عریضی (رئیس سابق دبیرستان ادب اصفهان) را پرورش میدهد.
چندی بعد همایی به برای تدریس فلسفه و ادبیات به تبریز میرود و همزمان کتاب تاریخ ادبیات خود را مینویسد.
در سال ۱۳۱۰ به تهران منتقل شد و به تدریس در دبیرستانهای دارالفنون و شرف پرداخت. در این دوره شاگردانی چون ذبیحالله صفا، حسین خطیبی و علیاکبر شهابی را میپروراند. در سال ۱۳۱۹ به تدریس در کلاس ششم ادبی که زیر نظر دانشسرای عالی آن وقت بوده و مختص شاگردان اوّل و دوم دانشسرای مقدماتی کل کشور میشده، منصوب میشود و پس آنگاه راهی دانشگاه تهران میگردد و ۱۲ سال به تدریس درس فقه در دانشکده حقوق میپردازد و سپس به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران منتقل و به تدریس صنایع ادبی در هر سه دورهٔ لیسانس، فوقلیسانس و دکتری مشغول میشود. در سال ۱۳۴۵ درخواست بازنشستگی میکند و با وجود موافقت با آن کار تدریس در دانشگاه همچنان ادامه مییابد. از جمله آثار ایشان می توان به تاریخ ادبیات ایران و تفسیر مثنوی مولوی اشاره کرد.
برچسب ها : آثار جلال الدین همایی, , تفسی مثنوی مولوی, , جلال الدین همایی, , دانلود رایگان کتاب, , دانلود رایگان کتاب تفسیر مثنوی مولوی , , دانلود کتاب ,